Restaurant DE ZEE  - Terschelling
welkom restaurant menukaart reserveren contact

Ons restaurant is gebaseerd op de mediterrane keuken met eilander flair.
Bij DE ZEE zijn we ervan overtuigd dat eten het best smaakt als het bereid is met superverse ingrediënten.

HOUTOVEN

Koken in een houtoven is vooral kijken, ruiken, aanvoelen en constant aanpassen.
Dit instinctieve karakter van koken was voor ons de grootste reden om onze houtoven te bouwen.

De houtoven stookt tussen de 300 en 500 °C, aanzienlijk warmer dan een conventionele oven. De hoge temperatuur in de oven versterkt de smaak van de gerechten. Door de intense hitte gaart en carameliseert het eten in een rustig tempo.

Dansen in je stoel op Terschelling
Culinair recensent Hiske Versprille verkent en proeft deze zomer de eilanden. Deze week ziet ze hoe Terschelling zijn ritme hervindt onder de coronaregels – met zittend dansen (of dansend zitten) en de beste panna cotta aan deze zijde van de Dolomieten. lees verder op volkskrant.nl

 
DE ZEE - scheeps-schilderijen en -modellen - gastvrij en persoonlijk - eerlijk en puur